Foredrag - Kirke og Film

Foredrag

Flere af Kirke og Films bestyrelsesmedlemmer, anmeldere og medarbejdere tilbyder foredrag og causerier. Se emner m.v. nedenfor, og kontakt de enkelte vedr. vilkår.

Sognepræst Morten Sternberg (Sydhavnen):
Præsten på plakaten
Præsten har en lang tradition i dansk film og tv. Lige siden den første danske tonefilm, Præsten i Vejlby (1931), har præsten indtaget en naturlig rolle på både lærred og skærm, hvor vi blandt andet har mødt den joviale præst med de åbne arme, præsten som det moralske fyrtårn og den decideret latterlige klovnefigur. Og så er der lange perioder, hvor præsten glimrer ved sit fravær i det danske film- og tv-landskab.
Et spændende og hyggeligt filmforedrag, hvor præsten er i centrum.
Kontakt: mos (at) km.dk eller tlf.: 51 80 30 85

Fhv. sognepræst Jes Nysten (Roskilde):
Mangeårig filmanmelder og bestyrelsesmedlem i Kirke og Film – Jes Nysten har anmeldt og skrevet om film i mere i mere end 30 år – og holder gerne foredrag om film.
Kontakt: jes (at) nysten.dk

Mag. art. Bo Torp Pedersen (Herning):
Kirke og Films fhv. formand holder nu kun foredrag i midt- og vestjyske byer på jernbanelinjen og busnettet. Nogle foredrag er lette causerier mest egnet til uformelle eftermiddagsmøder for seniorer og med brug af filmcitater (DVD udstyr nødvendigt): Ib Schønberg – mere end Ibbermand, Marguerite Viby – en dansk Pippi Langstrømpe, Ove Sprogøe – lille væver mand fra Amager. Andre foredrag handler om det historisk set ofte problematiske forhold mellem kirkens og filmens verden, herunder talerens oplevelser ved diverse filmfestivals. Endnu andre foredrag om store filminstruktørers forhold til kristendommen. Kontakt: botorpp (at) outlook.com


Del med venner og familie