Kurser - Kirke og Film

Kurser

Nyt kursus afventer….

AFLYST

“Med Dreyer på Liselund”

Seminar mandag d. 26. nov. 2018

Kirke og Film måtte aflyse det planlagte Dreyer-seminar i anledning af 50-året for den store danske filminstruktørs død.
Dreyers film er en levende arv, som stadig inspirerer, men selve seminaret inspirerede åbenbart ikke…?

Det reviderede program, som ikke blev til noget.
Kort sagt om tre af Dreyers film – med oplysninger om Dreyerfilm på DVD/Bluray og bøger om/af Dreyer.


Oktober 2016: Kirke og Films kursus på Liselund i fuld gang


Del med venner og familie

I biografen med Luther
– Luthers reformatoriske tanker og moderne film

3. – 5. oktober 2016: Kursus- og mødestedet Liselund ved Slagelse dannede rammen, da Kirke og Film afholdt kursus med fortegn i Luther-året 2017. Kurset henvendte sig til præster, kirke- og kulturmedarbejdere, menigheds-“rødder” og andre interesserede. 28 deltagere.

Indbydelse
Program

Blandt filmene var “Bænken”, film af Ingmar Bergman og nogle kortfilm, som også var anledning til en introduktion af “at tale film”-konceptet ved Kirsten Senbergs.

Film som øjenåbner

2. – 4. marts 2015: Kirke og Film afholdt et spændende kursus med overskriften “Film som øjenåbner” på toppen af Sjælland – på Tisvilde Højskole.

Det indledende foredrag var en introduktion til film som øjenåbner for Gudsbilleder ved Kirke og Films formand Louise K. Rasmussen. Næstformand Susanne Knudstorp talte om “Fra novelle til filmatisering” med “The Selfish Giant” som eksempel. Jes Nysten viste “Elefantmanden” og gjorde rede for, hvordan den kan bruges i konfirmand-arbejdet og lignende sammenhænge.

Du kan downloade hele kursusprogrammet her.