Nyheder Arkiv - Kirke og Film
 • Jo, der sker noget

  ”Sker der ikke andet?”, spørger nogle filminteresserede måske. De store massemedier har mest travlt med filmstrejkerne i USA – og deres måske snarlige ophør. Jo, der sker andet. Her følger nogle få eksempler.

 • Filmene bliver længere

  Filmene bliver længere og længere. For os i 50+ alderen forbindes lange film med storfilm som ”Giant” (1956) (200’), ”The Ten Commandments” (1956) (220’), ”Ben-Hur” (1959) (210’) eller ”Exodus” (1960) (205’). Det var dengang, da storfilmene havde en pause og dermed yderligere en mulighed for at købe slik. Nu er det blevet almindeligt med en varighed på pænt over 120’, jf. nogle af de nyeste film, vi har anmeldt: ”The Batman” (175’), ”Drive My Car” (180’) eller ”Triangle Of Sadness” (145’).

 • Ken Loach – still going strong

  Engelske Ken Loach er én af de aldrende instruktører, som heldigvis bliver med at lave film. På Cannes-festivalen maj 2023 præsenteres hans nyeste film, The Old Oak, om mennesker i en forladt mineby i det nordøstlige England. På baggrund af instruktørens lange, imponerende karrière har man lov at forvente sig noget godt.

 • Gik du glip af dette?

  Gik du glip af vort arrangement i samarbejde med Gentofte Kino? Onsdag d. 25/1 viste Gentofte Kino den nye danske film “Den store stilhed”. Med Katrin Quist-Møller som moderator samtalede instruktøren Katrine Brocks og formanden for Kirke og Film, sognepræst Mia Lund Rao, om filmen.

 • Tanker med niveau og udfordring

  Boganmeldelse af Bo Torp Pedersen

  De skønne kunster, siger man somme tider. Men er det skønne også det guddommelige? Jacob Munk har i bogen “At se Gud i skønheden” meget prisværdigt sat sig for at undersøge det guddommelige i kunsten og begynder med føre os gennem en række æstetiske teorier. For adskillige læsere vil det være tung læsning, men det er umagen værd.

 • Fra Berlin til Brønshøj

  Kirke og Films formand Mia Lund Rao tager til Berlin, hvor INTERFILMs bestyrelse holder møde, og hvor i øvrigt Berlin Filmfestivalen sætter i gang. Når formanden vender hjem til Brønshøj, begynder forberedelserne til KIRKE OG FILMs årsmøde og generalforsamling d. 20. marts.
  Se PS med Berlinale opdatering.

 • Kirke og Film arrangerer en forrygende aften

  Præsten på plakaten   Sognepræst Morten Sternberg præsenterer os et spændende og hyggeligt filmforedrag med masser af filmklip. Præsten har en lang tradition i dansk film og tv. Lige siden den første danske tonefilm, Præsten i Vejlby…

 • Mød Bodil Jørgensen

  Mandag 2. maj 2022 afholder Kirke og Film årsmøde med generalforsamling og med mulighed for at møde skuespiller Bodil Jørgensen – og med filmvisning.

   

 • Film som ressource

  Den norske organisation IKO, som beskæftiger sig med kirkelig undervisning m.m., har udgivet hæftet “Fokus: Film – Film som ressurs i menigheten”. Kirsten Senbergs introducerer det.

 • Den kontroversielle græker

  Costa-Gavras er en succesfuld græsk født “mainstream”-instruktør, som gang på gang formår et lave film om aktuelle og kontroversielle emner, således også filmen Adults In The Room (2019). Filmen synes ikke at blive udsendt i Danmark, men hvad handler den om?

 • 20 links til filmens verden

  Trods tidens begrænsninger sker der stadig noget i filmens verden.
  Her følger 20 links til publikationer, der kan bringe dig tættere på de aktuelle begivenheder i filmens verden.

   

 • Scorseses 35 filmfavoritter

  Den amerikansk filminstruktør Martin Scorsese med de italienske rødder er en spændende personlighed. Scorsese er ikke blot en stor instruktør – af store, ofte meget lange film – men også en stor filmelsker. Få kan som Scorsese formulere filmens væsen, og for nylig blev han lokket til at bekendtgøre sine 35 yndlingsfilm.

 • Tom Hanks krigsfilm på Apple

  Den kinesiske virus, som ramte Europa og USA i de første måneder af 2020, har sat dybe spor i biograf- og filmmiljøet. Forholdene har i den grad fremmet streaming-tjenesterne på bekostning af biograferne. Tom Hanks-krigsfilmen “Greyhound” blev droppet til biograferne og overgivet til Apple TV+, hvor den har gjort stor lykke.