Nyheder Arkiv - Kirke og Film
 • Kirkebio: en god idé

  Flere og flere kirker benytter film ikke blot i undervisning, men også som filmklub, i studiekredse eller ved sogne-arrangementer. Der er flere muligheder, end du tror.

 • Berlinalen 2024

  Den traditionsrige internationale filmfestival i Berlin foregår i 2024 dagene 15. -25. februar, og der er igen en økumenisk jury på arbejde. Opdateret d. 25/2 med nogle af vinderne og d. 27/2 om politisk og økonomisk efterspil.

 • Svensk vinder i Lübeck

  Kirke og Films formand Mia Miriam Lund Rao deltog i INTERFILMs kirkelige jury ved de nordiske filmdage, som d. 1-5. November blev afholdt for 65. gang i Hansestaden Lübeck. Den svenske film “Paradiset brinner” vandt både kirkejuryens og ungdomsjuryens pris. Den baltiske filmpris gik til den danske film “Stille liv”.

 • Jo, der sker noget

  ”Sker der ikke andet?”, spørger nogle filminteresserede måske. De store massemedier har mest travlt med filmstrejkerne i USA – og deres ophør. Jo, der sker andet og mere. Her følger nogle få eksempler. (Opdateret d. 4/10)

 • Filmene bliver længere

  Filmene bliver længere og længere. For os i 50+ alderen forbindes lange film med storfilm som ”Giant” (1956) (200’), ”The Ten Commandments” (1956) (220’), ”Ben-Hur” (1959) (210’) eller ”Exodus” (1960) (205’). Det var dengang, da storfilmene havde en pause og dermed yderligere en mulighed for at købe slik. Nu er det blevet almindeligt med en varighed på pænt over 120’, jf. nogle af de nyeste film, vi har anmeldt: ”The Batman” (175’), ”Drive My Car” (180’) eller ”Triangle Of Sadness” (145’).

 • Ken Loach – still going strong

  Engelske Ken Loach er én af de aldrende instruktører, som heldigvis bliver med at lave film. På Cannes-festivalen maj 2023 præsenteres hans nyeste film, The Old Oak, om mennesker i en forladt mineby i det nordøstlige England. På baggrund af instruktørens lange, imponerende karrière har man lov at forvente sig noget godt.

 • Gik du glip af dette?

  Gik du glip af vort arrangement i samarbejde med Gentofte Kino? Onsdag d. 25/1 viste Gentofte Kino den nye danske film “Den store stilhed”. Med Katrin Quist-Møller som moderator samtalede instruktøren Katrine Brocks og formanden for Kirke og Film, sognepræst Mia Lund Rao, om filmen.

 • Tanker med niveau og udfordring

  Boganmeldelse af Bo Torp Pedersen

  De skønne kunster, siger man somme tider. Men er det skønne også det guddommelige? Jacob Munk har i bogen “At se Gud i skønheden” meget prisværdigt sat sig for at undersøge det guddommelige i kunsten og begynder med føre os gennem en række æstetiske teorier. For adskillige læsere vil det være tung læsning, men det er umagen værd.

 • Fra Berlin til Brønshøj

  Kirke og Films formand Mia Lund Rao tager til Berlin, hvor INTERFILMs bestyrelse holder møde, og hvor i øvrigt Berlin Filmfestivalen sætter i gang. Når formanden vender hjem til Brønshøj, begynder forberedelserne til KIRKE OG FILMs årsmøde og generalforsamling d. 20. marts.
  Se PS med Berlinale opdatering.

 • Kirke og Film arrangerer en forrygende aften

  Præsten på plakaten   Sognepræst Morten Sternberg præsenterer os et spændende og hyggeligt filmforedrag med masser af filmklip. Præsten har en lang tradition i dansk film og tv. Lige siden den første danske tonefilm, Præsten i Vejlby…

 • Mød Bodil Jørgensen

  Mandag 2. maj 2022 afholder Kirke og Film årsmøde med generalforsamling og med mulighed for at møde skuespiller Bodil Jørgensen – og med filmvisning.

   

 • Film som ressource

  Den norske organisation IKO, som beskæftiger sig med kirkelig undervisning m.m., har udgivet hæftet “Fokus: Film – Film som ressurs i menigheten”. Kirsten Senbergs introducerer det.