Nyheder Arkiv - Kirke og Film
 • Tom Hanks krigsfilm på Apple

  Den kinesiske virus, som ramte Europa og USA i de første måneder af 2020, har sat dybe spor i biograf- og filmmiljøet. Forholdene har i den grad fremmet streaming-tjenesterne på bekostning af biograferne. Tom Hanks-krigsfilmen “Greyhound” blev droppet til biograferne og overgivet til Apple TV+, hvor den har gjort stor lykke.

   

 • Tjek Filmstriben.dk

  Efterhånden som kirkerne og sognegårdene åbner igen, bliver det også tid at overveje KIRKEBIO.

  Mange kan stadig finde de relevante film på DVD og Bluray, men andre søger ind på Filmstriben.dk

 • Biograffilm på streaming (eller DVD)

  I denne tids smittefare og biografpause er det logisk, at flere film – også helt nye – lægges ud til streaming. Det gælder bl.a. “Emma” (instr. Autumn De Wilde, 2020), “The Invisible Man” (instr. Leigh Whannell) og “The Hunt” (instr. Craig Zobel, 2020).

 • Morten Sternberg – ny formand for Kirke og Film

  Efter generalforsamlingen i dag er sognepræst Morten Sternberg, Sundby Kirke, Amager, ny formand for Kirke og Film. Sternberg har hidtil været næstformand og afløser sognepræst Lars Gustav Lindhardt, Frederiksberg, i formandsstolen. Tre nye medlemmer indtrådte i bestyrelsen.

   

 • NY KURSUS-TID for kvindeskæbner i danske film

  Kvindens rolle set gennem danske filmklassikere. Kursuslederen har udvalgt det bedste af det bedste, bl.a. tre film af vor verdensberømte instruktør Carl Th. Dreyer, og vi får gensyn med Helle Virkner, Marguerithe Viby, Bodil Kjer, Lily Broberg, Ib Schønberg, Poul Reichhardt, Henning Moritzen m.fl.

 • Ny bestyrelsesopstilling (2019)

  Lars Gustav Lindhardt
  Morten Sternberg
  Louise K. Rasmussen
  Victor M. Greve

   

   

   

   

   

   

  Der var store skiftedag i bestyrelsen på Kirke og Films generalforsamling i Roskilde. Sognepræst Lars Gustav Lindhardt, Frederiksberg, blev valgt som ny formand, og det nyvalgte bestyrelsesmedlem Morten Sternberg, sognepræst i Sundby (Amager) blev næstformand. Bestyrelsen består ud over disse af Louise K. Rasmussen (kasserer), Jes Nysten, Kirsten Senbergs og det andet nyvalgte bestyrelsesmedlem Victor Madsen Greve, sognepræst i Jørlunde.
  Lars Gustav Lindhardt afløser Lars Peter Wandsøe Kristiansen, Svendborg, i formandsstolen, og to af de ‘gamle i gårde’, kasserer Arne Kristophersen, p.t. Hull, og fhv. formand Bo Torp Pedersen, Amager, forlod bestyrelsen i dag.

 • Statistik: Vore filmanmeldelser (7. marts 2019)

  Vi har publiceret i alt 457 anmeldelser pr. dags dato. De er skrevet i årene siden 2004, hvor Kirke og Film ‘genopstod’. Enkelte anmeldelser er gået tabt i årenes løb, men samlingen er da vist meget pæn og er bevaret i arkivet.

  Læs mere for at se hvordan anmeldelserne er fordelt på de forskellige anmeldere.

 • Kirke og Films generalforsamling

  mandag d. 11. marts kl. 14:00 i Det blå værelse
  Roskilde Bispegård, Palæet, Stændertorvet, Roskilde

  Brug dit medlemskab af Kirke og Film fuldt ud. Kom til generalforsamling og vær med til at drøfte foreningens fremtidige arbejde og prioriteter. En ny, moderne hjemmeside er under…