Fra Berlin til Brønshøj - Kirke og Film

Fra Berlin til Brønshøj

KIRKE OG FILMs formand Mia Lund Rao tager til Berlin, hvor INTERFILMs bestyrelse holder møde, og hvor i øvrigt Berlin Filmfestivalen sætter i gang. Når formanden vender hjem til Brønshøj, begynder forberedelserne til KIRKE OG FILMs årsmøde og generalforsamling d. 20. marts.

Berlinalen
https://nyheder.dk/ekspert-aarets-berlinalen-viser-en-filmindustri-tilbage-i-topform/
https://nyheder.dk/fakta-berlinalen-er-en-af-de-stoerste-filmfestivaler/

Kirke og Film
“Kære medlemmer, kommende medlemmer, nysgerrige, interesserede…. Det er en stor fornøjelse at kunne slå dørene op for et nyt år i Kirke og Film,” siger Mia Lund Rao. Der er årsmøde og generalforsamling i Kirke og Film mandag d. 20. Marts kl. 16 – ca. 17 i Brønshøj Sognehus, Brønshøj kirkevej 4 D.

På generalforsamlingen er der de sædvanlige dagsorden-punkter. I forbindelse med beretningen skal der også drøftes fremtidige arrangementer, Gabrielprisen, filmfestival, talks, filmanmeldelser, kurser, samarbejde med diverse interessenter osv. osv.

“Kom og deltag i debatten. Gør din indflydelse gældende,” lyder det fra Mia Lund Rao. “Vær med til at skabe en dialog mellem det åndelige, det hverdagsagtige og kunsten! Alle er velkomne! Vi Glæder os til at se jer!”

Berlinale opdatering
Blandt de mange juryer, som uddeler bjørne-priser og andre priser til film og filmfolk, er også en kirkelig jury: den økumeniske jury. Juryen blev præsenteret ved en reception, hvor hovedgæsten dog var én af tysk film og TV’s mest fremtrædende producenter, Regina Ziegler. Større bliver det ikke. Læs omtale fra EKD og tjek Ziegler-biografi på  Ziegler Film

Den nu 76-årige amerikanske instruktør Steven Spielberg modtog festivalens hæderspris, Den gyldne Bjørn, for sit filmværk, men han pointerede, at han ikke har afsluttet sit filmarbejde.
Prismodtagelsen :  Spielberg på Deadline
Spielbergs takketale : Screen Daily
Spielbergs tanker om fremtiden : Deadline
Spielbergs biografi :  Wikipedia

For første gang blev der også givet en bjørn til en TV-serie, nemlig den engelsk-italienske mafia-opgør-serie “The Good Mothers”, jf. Screen Daily
Den kirkelige jury, som er økumenisk, gav sin hovedpris til den mexicanske film “Tótem” (instr. Lila Avilés) og en ‘rosende anmærkning’, til den franske dokumentarfilm “Sur l’adamant” (instr. Nicholas Philibert), som også fik festivaljuryens gyldne bjørn.
Om “Tótem” : RBB 24  – The Hollywood Reporter
Om ” Sur l’adamant” : DeadlineMovieWeb
Om Interfilm og festivaler :  https://www.inter-film.org/festivals


Del med venner og familie