Gabriel prisen 2023 til "Den store stilhed" - Kirke og Film

Gabriel prisen 2023 til “Den store stilhed”

Det danske drama “Den store stilhed” vandt årets Gabriel filmpris. Kåringen blev markeret fredag 2. juni under Landsforeningens årsmøde.

Det er Katrine Brocks, der har instrueret filmen. Hun voksede op i et kristent bofællesskab, hvor hun opfattede Gud som både kærlig og beskyttende, men også streng og dømmende. Filmen er blandt andet hendes bearbejdning af det. Hun siger om sin film:

– Filmen giver ingen præcise svar, men jeg håber, den kan føre til en samtale om, hvad der kan ske, når der sker store, tragiske hændelser i livet. Måske kan filmen få folk til at tænke og reflektere, og jeg håber, at den kan inspirere til mange spændende samtaler i sognegårde landet over.

Flere medlemmer af juryen bag filmprisen var til stede ved prisoverrækkelsen. Jurymedlem Karsten Fledelius sagde: – Det er en film, der viser, at der er mulighed for forsoning, selv når tingene ser svære ud. Det er en film for ikke blot kristne og troende men for alle, som lever i et menneskeligt samfund.

Filmen handler om 29-årige Alma, som lever et stille liv i et moderne katolsk kloster og skal til at aflægge sine evige løfter som nonne, da hendes storebror Erik uventet opsøger hende efter mange års adskillelse. Erik vil have sin del af arven fra deres afdøde far, men hans tilstedeværelse åbenbarer en mørk hemmelighed, som Alma har gjort alt for at skjule. I takt med at ceremonien nærmer sig, bliver Alma hjemsøgt af minder og tvivl, og hun har pludselig svært ved at mærke den Gud, som hun har satset på skulle frelse hende.

Blandt de medvirkende er: Kristine Kujath Thorp, Elliott Crosset Hove, Karen-Lise Mynster og Diêm Camille.

Fem andre film var nomineret til Gabrielprisen. De var “Resten af livet”, “Bamse”, “Kysset”, “Meter i sekundet” og “Holy Spider”.

Skal I vise film i sognegården?
Det er vigtigt at indhente rettigheder til filmvisningerne, når det sker i sognehuset eller lignende steder. Et oplagt sted at få rettigheder er hos CVLI Danmark (cvli.com), hvor man kan købe en licens. CVLI har 1000 aftaler med diverse filmselskaber, men f. eks. ikke med Nordisk film, Nimbus eller Zentropa. “Den store stilhed” distribueres af Scanbox og er dermed dækket af en CVLI-licens lige som “Holy Spider”, men de øvrige fire nominerede film er ikke, så hvis de skal vises, skal du indhente tilladelse hos Nordisk Film via en e-mail til vision@nordiskfilm.com hvor du oplyser:
cvr-nummer
faktureringsinformationer
info om hvilken dato, filmen skal vises
Om I selv har en DVD eller om der skal lånes en
Pris for visning uden entré er 500 kr. for en lukket gruppe og 1.500 kr. hvis visningen er åben for alle.

Kilde: Landsforforeningen af Menighedsråds hjemmeside

https://www.imdb.com/name/nm7480562/

Den store stilhed

The Great Silence Review


Del med venner og familie