Svensk vinder i Lübeck - Kirke og Film

Svensk vinder i Lübeck

Kirke og Films formand Mia Miriam Lund Rao deltog i INTERFILMs kirkelige jury ved de nordiske filmdage, som d. 1-5. November blev afholdt for 65. gang blev afholdt i Hansestaden Lübeck. Den svenske film Paradiset brinner vandt både kirkejuryens og ungdomsjuryens pris. Den baltiske filmpris gik til den danske film Stille liv.

Den evangeliske kirke i Lübeck-Lauenburg har doneret 5.000 EUR til kirkernes filmpris. INTERFILM-juryen bestod i år af Melanie Pollmeier, Schweiz (formand), Mia Lund Rao, Danmark, Arnis Šablovskis, Letland, og Ulrike Scholderer, Tyskland. På billedet t.h. interviewes formanden til radio.

Juryen begrundede prisen til Paradiset brinner med filmens fine skildring af unge mennesker, som skaber deres eget univers og deres egne ritualer for at overleve i en kaotisk verden.  Filmen viser, at “ritualer hører til det at være menneske og formindsker livets sårbarhed”. Blandt de øvrige film fremhæver Mia Miriam Lund Rao den danske film “Stille liv” med bl.a. Bjarne Henriksen, Bodil Jørgensen, Vigga Bro og Camilla Bendix. Se links til denne og “Paradiset brinner” nedenfor.

Årets lysende stjerne ved festivalen var den norske skuespillerinde og instruktør Liv Ullmann, som i 40 år har været festivalens ærespræsident. I mellemtiden er Ullmann blevet 84 år, men er den samme beskedne, venlige, ligefremme og hjertelige person. Borgmester Jan Lindenau modtog hende på festivalens galla-aften. (Fotos: MMLR)

Læs mere om INTERFILM og os her

Andre links
Paradiset brinner ~ instruktør: Mika Gustafson
Anmeldelse af Stefan Hedmark
Anmeldelse af Redmond Bacon

Stille liv ~ instruktør: Malene Choi
anmeldelse af Leslie Felperin


Del med venner og familie