For evigt - Kirke og Film
Dansk, Drama, Science Fiction

For evigt

"En imponerende opfølger"

Af: Helle Sihm

Et kraftigt jordskælv udløst af voldsomme, menneskeskabte klimaforandringer har slået en enorm sprække i havbunden ud for Islands kyst. En sprække, så stor og dyb, at den, hvis den ikke forsegles, vil ændre eller endda udrydde alt liv på jord og i hav. To år efter skælvet mødes to vidt forskellige unge, Anita og Elias, på et værtshus, forelsker sig, flytter sammen og skaber en fælles tilværelse. Mens hun uddanner sig til sanger og musikpædagog, forsker han med det ene mål at dykke dybt-dybt ned i den dragende sprække, og da hun vil have børn og et stabilt familieliv, og han vil forske forske videre på MIT i USA, sprækker også deres samliv.

I løbet af de næste 12 år opfyldes hans vildeste drøm: Han får sammen med en kollega lov til at dykke ned i Sprækken; noget sker dernede, hvor et sært, voldsomt lys konstant stråler kilometer under havoverfladen: et lys rammer også de dykkende, ændrer deres realitetsfornemmelse og lader dem erindre et liv, de aldrig har levet! Efter en skræmmende begivenhed på vej ned i Sprækken kommer Elias tilbage til Danmark, møder igen Anita, og opdager, hvordan de mellemliggende år har udviklet dem i vidt forskellige retninger. Men hvad var der sket, hvis…, for det, Elias oplever på sine dyk ned i Sprækken er jo ikke sket, eller…?

En kompliceret, tankekrævende, men opklarings- og fortolkningsfri fortælling om fortielser, usandheder, egoisme, selvrealisering og meget, meget mere, afviklet i i skyggen af virkelighedens faldende børnefødselstal og truende naturkatastrofer og med de afgørende, altændrende dyk så klaustrofobiske, at man gisper efter vejret, mens den lille u-båd og dens besætning løber ind i voldsomme problemer. En historie, der udspringer af det elementære og ret banale faktum, at ethvert valg medfører en række fravalg.

Det synes logisk at vælge en sangerinde til rollen som Anita, og Nanna Øland Fabricius, “Ohland”, udfylder rollen troværdigt i fint, følsomt samspil med Simon Sears som den dedikerede forsker, Elias.

En original historie udsprunget og fremdrevet af de aktuelle, hastigt voksende klimaforandringer  – menneskabte eller ej – og tilføjet en psykisk dimension, som både er sær, svær og tankevækkende. Så efter sin overbevisende debut med den langt mere hånd- og begribelige “Danmarks sønner” i 2019, er Ulaa Salim nu tilbage med denne spændende og krævende toer, som han selv har både skrevet og instrueret.

Links
ekko ~ Moovy ~ Vi elsker serier


Del med venner og familie

Skriv et svar