Interfilm - Kirke og Film

Interfilm

INTERFILM er en global organisation med et formål, som i høj grad svarer til Kirke og Films formål. KIRKE OG FILM er kollektivt medlem af INTERFILM. Det er baggrunden for, at medlemmer af KIRKE OG FILM i nogle tilfælde bliver udpeget til at deltage i kirkelige juryer ved internationale filmfestivaler. Det er en stor oplevelse, som giver et velkomment indblik i den store vide verden af film, en verden der slet ikke afspejles i det danske biograf- eller TV-repertoire. Desuden har vi naturligvis mulighed for at deltage i seminarer og konferencer, som INTERFILM afholder. INTERFILM har både en engelsksproget og en tysksproget hjemmeside. Læs alle vore festivalrapporter her på siden.

Nordiske Filmdage, Lübeck, November 2023

Læs kort rapport her

 

Mannheim, November 2019

Arne Kristophersen rapporterer fra den 68. internationale filmfestival i Mannheim-Heidelberg: Denne festival var den sidste med Dr. Mikael Kötz som direktør. Der blev taget en rørende afsked efter 28 år med Kötz som direktør. Dr. Kötz skal fra 2020 være direktør for ”Festival of German Film in Ludwigshafen” en by, der ligger lige på den modsatte side af Rhinen som Mannheim.
Der var især tre film, som fik priser fra 6 forskellige juryer: 1) End Of Sentence (instr. Elfar Adalsteins), som foregår i Alabama, USA. Hendes sidste vilje var at far og søn skulle bringe hendes aske til en fjern og gådefuld sø i det gamle Irland. Men forholdet mellem far og søn er køligt, så det er svært. På rejsen kommer flere og flere hemmeligheder fra deres liv frem. En forførende, tvivlsom kvinde, der dukker op og betager de to mænd, kræver ubehagelige beslutninger fra dem, men også får deres kølige forhold til at bløde op. Bag hvert hjørne venter en ny hemmelighed, far og søn lærer noget om sig selv, og en irsk sang af kvinden på en pub afslører den reelle destination for rejsen. En spændende såvel som elskelig film om livet som et forvirrende spil med mål og formål, hvor du altid ender, hvor du hører hjemme alligevel – i dig selv.
2) The Grizzlies (instr. Miranda De Pencier) handler om en ung lærer, som komme til det nordlige Canada, underviser og lærer selv en hel del nyt. Som outsider hos inuitterne i Kugluktuk får han ikke meget respekt hverken af ​​studerende eller af deres forældre, der mener, at den “hvide mand” ikke skal gribe ind i deres anliggender. Han forsøger at inddrage de unge kampspillet Lacosse. Alle slags sjove og mindre sjove hindringer skal overvindes, indtil en gammel shaman giver den afgørende afgørende opmuntring. Det særlige ved landskabet afspejles i det ekstraordinære spil i spillet, der fører til sejr i mesterskabet. En usædvanlig, spændende og berusende film om undervisning og læring og spillets forbindende kræfter.mumle
3)  Under the Turquoise Sky (instr. Kentaro) drejer sig om den unge Takeshi, som er barnebarn af en ældre forretningsmand i Japan. Han kender kun luksus og overflod, lever mellem champagneglas og dyre hoteller. Bedstefar fornemmer, at dette ikke går godt, og vil gøre et rigtigt menneske ud af Takeshi. Det kræver en eksistentiel oplevelse. Bedstefar var krigsfange under den sidste krig og havde en kærlighedsaffære med en indfødt pige i Mongoliet. Det kom der en datter ud af, som han aldrig så. Han hverver Amaraa, en erfaren mongolsk hestetyv og livskunstner, som så skal ledsage Takeshi til Mongoliet. Her skal den unge mand lære livet at kende. Et venskab opstår i steppens enorme bredde. Ikke kun Amaraa og Takeshi mødes, men også kærlighedshistorien fra i går mødes med dagens liv. Et mesterværk.mumle
Den økumeniske jury, udpeget af INTERFILM (evangelisk) og SIGNIS (katolsk), gav sin pris på 2500 € til filmen: Rona, Azims mor (instr. Jamshid Mahmoudi, Iran, 2018). Filmen handler om den fattige mand Afghani Azim og hans familie. Azim arbejder i kloakkerne og må bære megen lidelse, men da hans mors liv kræver en nyretransplantation, bliver krisen akut – forstærket af de særlige iranske forhold. Filmen rejser også helt almene spørgsmål: Hvordan lever du med døden, hvornår slutter livet, hvor langt er du villig til at gå for hvad og hvem er hellig for dig? Vejen til slutningen af ​​livet kan kun tages, når vi holder fast i hinanden i kærlighed.

14. DECEMBER 2018: Dietmar Adler bliver ny jury-koordinator i Interfilm. Vi ønsker TIL LYKKE og glæder os til samarbejdet. Se pressemeddelelsen.

 

Pris i Ungarn til “Den skyldige”

23. sept. 2018 : Gunnar Möllers film vandt den økumeniske jurys pris ved filmfestivalen i Miskolc, Ungarn. Kirke og Films bestyrelsesmedlem Jes Nysten deltog i filmfestivalen i Ungarns fjerdestørste by og var medlem af den kirke-jury, som satte stor pris på filmens etiske værdier og æstetiske dimensioner. Læs:
Pressemeddelelse med juryens udtalelse
Læs Kirke og Films anmeldelse af filmen her

Askoldov død

21. maj 2018: Æresmedlem af Interfilm, filminstruktøren Aleksandr Askoldov er død, 85 år gammel, i Göteborg, Sverige, hvortil et bevæget liv førte ham. Den ukrainsk fødte Askoldov er kendt for kun én film, nemlig “Komissar”, som blev optaget i 1967, men forbudt i det daværende Sovjetunionen. Filmen blev først vist 20 år senere, og da var hans karrière knust. På Berlinalen i 1988 modtog han den kirkelige hæderspris, og i 2000 blev han æresmedlem af Interfilm, jf. Interfilms nekrolog og biografi på engelsk Wikipedia

Trolösa

7. december 2017: Under overskriften “Trolösa – Speglingar av Luther i Bergman och Bergman i Luther” blev der afholdt en konference på Teologiska Högskolan i Stockholm.

Blandt deltagerne var Jes Nysten, Anette Gjerde Hansen og Kjartan Leer-Salvesen.

Norsk fokus i Lübeck

4. november 2017: De nordiske filmdage i Lübeck havde igen i år dansk deltagelse i den kirkelige jury, nemlig Kirsten Senbergs fra Kirke og Film. Juryen havde fokus på en norsk og en norsk-nederlandsk film. Læs:

Pressemeddelelse om den kirkelige jurys priser
Kirsten Senbergs notater fra festivalen

Den kirkelige jury ved de nordiske filmdage i Lübeck 2017: Kirsten Senbergs er nr. 2 fra venstre

Brasiliansk vinder i Chemnitz

22. sept.-1. okt. 2017: Børnefilmfestvalen Schlingel i Chemnitz havde en kirkelig jury på tre personer, herunder Astrid Skov-Jakobsen fra Danmark, og gav sin pris til den brasilianske film “Sobre rodas”.

Festival-rapport på Interfilms hjemmeside
Pressemeddelelse på engelsk
Vor udsendtes rapport (ASJ)


Del med venner og familie

“Wir sehen uns…”

28. november 2016 døde Interfilms mangeårige formand Hans Werner Dannowski, Hannover.
Læs nekrolog her.

Interfilm konference og generalforsamling
9.-12. juni 2016:
Svenska Kyrkan var vært i Uppsala for en Interfilm konference og paraply-organisationens generalforsamling, som afholdes hver tredje år: Rapport.

Nordisk Interfilm-konference
10.-12. sept. 2015:
Der blev afholdt en lille nordisk interfilm-konference i Zentropa Studiernes lokaler.
Læs rapporten fra konferencen (dansk/English).

Dr. Julia Helmke, Propstin Petra Kallies og det nye æresmedlem i Interfilm: Linde Fröhlich. (Foto: EKJ)

Linde Fröhlich æresmedlem af Interfilm

13. sept. 2015: Ved en gudstjeneste og en højtidelighed i St. Marienkirche i Lübeck blev den kunstneriske direktør for de nordiske filmdage i Lübeck (NFL), Linde Fröhlich, udnævnt til æresmedlem af INTERFILM.

Propstin Petra Kallies celebrerede den smukke gudstjeneste, hvor organisten spillede temaer fra Edvard Griegs “Peer Gynt”, og både en dansk og en svensk salme indgik også i gudstjenesten. Interfilms præsident, Dr. Julia Helmke, prædikede – med flere henvisninger til film og temaer på film. Efter gudstjenesten fulgte en lille reception, hvor Helmke talte og motiverede Linde Fröhlichs æresmedlemskab af Interfilm. Fra dansk side deltog Evan K. Johansen og Bo Torp Pedersen på vegne af Kirke og Film.

Interfilm har deltaget med en kirkelig jury ved NFL siden 1996 og arrangerede i forlængelse heraf nogle seminarer om ‘Europas ansigter på film’: 1997 Bad Segeberg, 1998 Nîmes, 1999 Riga og 2000 Örebro. I 2016 bliver det altså 20. gang, at Interfilm står bag en kirkelig filmjury på NFL, og fra dansk side er sognepræst Poul Martin Langdahl, Hoptrup, udpeget til jubilæums-juryen. Dette års nordiske filmdage i Lübeck afvikles dagene 4.-8. november 2015.

• Interfilms pressemeddelelse om Linde Fröhlichs æresmedlemskab – og certifikatet
Dr. Julia Helmkes tale ved receptionen – samt hilsen fra DK ved Bo Torp Pedersen